Cremă cu iaurt şi pătrunjel
Cremă cu iaurt şi pătrunjel. Cum se prepară şi la ce ajută tenul
July 22, 2021
Giveaway în valoare de 150 RON
Giveaway în valoare de 150 RON, pentru produsele Nala
August 5, 2021

Cicatricea de pe mâna stângă. Ce înseamnă, de fapt, semnul şi cum a apărut

Cicatricea de pe mâna stângă

Ce înseamnă acest semn şi cum a apărut

Cicatricea de pe mâna stângă. Dacă ai şi tu acest semn, cu siguranţă te-ai întrebat, cel puţin o dată, ce înseamnă şi cum a apărut. Ei bine, trebuie să ştii că semnul rotund, mai mic sau mai mare, de pe braţ, este de la vaccinul antivariola.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în corp după moarte. Misterul a fost elucidat de oamenii de ştiinţă

Cicatricea de pe mâna stângă

Potrivit realitatea.net, este vorba despre un vaccin foarte comun, mai ales înainte de anii ’70. Era folosit virusul Vaccinia, pentru a declanşa un răspuns imun împotriva virusului variolei, care cauza vărsatul de vânt.

Se făceau mai multe înţepături, cu un ac bifurcat, care era băgat în soluţia “vaccinia”, iar apoi în braţul persoanei. O cantitate mică de vaccin era pusă de fiecare dată când acul rupea pielea, şi se formau astfel băşici. Asta explică de ce cicatricile sunt atât de mari şi vizibile la unele persoane, cu pielea mai sensibilă.

După imunizare, se forma o umflătură, care dura 6-8 ore, după care dispărea şi rămânea un semn, mai mare sau mai mic.

Dupa şase săptămâni, umflătura revenea şi se forma un nodul. Acel nodul forma ulceraţii, care provocau cicatricea.

Ce este variola?

Variola a fost o boală contagioasă, de natură virotică. Variola a fost una dintre cele mai mari catastrofe ale omenirii, omorând și desfigurând un număr imens de oameni de-a lungul secolelor; numai în secolul al XX-lea au murit de variolă între 300 și 500 de milioane de oameni. Numai în 1967 s-au îmbolnăvit de variolă circa 15 milioane de oameni și au căzut victime acestei boli două milioane.

În același an Organizația Mondială a Sănătății a desfășurat o campanie intensă de vaccinare și de informare a opiniei publice cu privire la această boală. În 1977, variola a fost total eradicată; de atunci nu s-a mai semnalat nici un caz. Variola este singura afecțiune contagioasă ai cărei germeni au fost total eliminați din mediul natural.

Variola se localizează în vasele de sânge mici de piele, în gură și gât. În piele, rezultatul este o erupție maculo-papular caracteristică, urmată de bășicuțe umplute cu lichid. Variola majoră, o boală mult mai gravă, are o rată de mortalitate globală de 30-35%.

Variola minoră provoacă o formă mai ușoară de boală, care ucide aproximativ 1% din victimele sale. Complicații pe termen lung, datorită infectării cu variola majoră, includ cicatrici caracteristice, de obicei pe față care apar la 65-85% din supraviețuitori. Orbirea e rezultatul unor ulcerații corneene și cicatrici, iar deformațiile la nivelul membrelor din cauza artritei și osteomielitei sunt complicații mai puțin frecvente, observate la aproximativ 2-5% din cazuri.

Sunt două tipuri de variolă:

  • Cea mai comună si severă formă este variola majoră cu o erupție mult mai extinsă si febră mai mare.
  • Variola minoră este o prezentare mai puțin comună, și mai puțin severă, cu rate de deces istorice de 1% sau mai puțin. Subclinice (asimptomatice), infecții cu virusul variolei au fost observate, dar nu sunt comune.

În plus, o formă numită variola sine eruptione (variola fără erupții cutanate), este văzută, în general, la persoanele vaccinate. Această formă este marcată de o febră care apare după perioada de incubație de obicei și poate fi confirmată doar de studii de anticorpi sau, mai rar, prin izolarea virusului.

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial