Reţetă de cozonac moldovenesc
Reţetă de cozonac moldovenesc cu umplutură de nucă, făcută de Mirela Vaida | VIDEO
April 23, 2021
Giveaway produse de îngrijire
Giveaway produse de îngrijire. Vor fi 3 norocoase
April 24, 2021

Bicarbonatul de sodiu, folosit în grădină. Cum poate ajuta plantele

Bicarbonatul de sodiu, folosit în grădină

Cum poate bicarbonatul de sodiu ajuta plantele

Bicarbonatul de sodiu, folosit în grădină. Acest ingredient este extrem de important la casa omului şi nu ar trebui să lipsească, deoarece poate fi folosit în mai multe moduri posibile. Multă lume îl utilizeată în interiorul casei, însă puţini ştiu că poate fi folosit cu uşurinţă şi în exterior.

Pentru cei care stau la curte, bicarbonatul de sodiu ar trebui să fie nelipsit. El poate fi folosit de la curățarea uneltelor până la a acționa ca fungicid.

Bicarbonatul de sodiu, folosit în grădină pentru:

1.Pentru ciuperca de trandafir cu puncte negre

Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pentru plante ca fungicid, amestecați patru lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un galon de apă. Acesta diminuează efectele bolilor fungice la plantele ornamentale și legumicole comune.

Deşi compuşii din bicarbonatul de sodiu au capacitatea de a preveni apariția sporilor fungici pe trandafiri, este probabil ca acesta să nu ucidă sporii în sine.

Citeşte şi: Trucuri pentru păstrarea lalelelor. Ce poţi adăuga în apă ca să reziste mai mult timp

2. Spray fungicid pentru plantele de tomate

Plantele de tomate sunt printre cele mai sensibile, astfel sunt predispuse la tot felul de boli fungice. Printre cea mai comună este pătarea frunzelor şi arsura timpurie, ceea ce afectează dezvoltarea plantei.

Pentru a preveni sau a combate această boală, amestecați bicarbonat de sodiu cu ulei vegetal pentru a face un spray organic pentru tomate. De asemenea, funcționează și în cazul otrăvirii roșiilor.

Ingrediente:

– 1 galon de apă
– 1 lingură de bicarbonat de sodiu
– 2, 1/2 linguri de ulei vegetal
– 1/2 linguriță de săpun de castilă

Se amestecă bine și se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Uleiul vegetal va ajuta spray-ul să adere la frunzele plantei de roșii. Pulverizați această soluție pe frunzele plantelor de tomate până când boala fungică dispare.

Prima dată, utilizaţi pe o frunză sau două, să vedeţi cum reacţionează. Pulverizarea schimbă nivelul pH-ului plantei de tomate și face mai greu pentru ciuperca să se instaleze.

3. Repelenți pentru insecte

Presară bicarbonat de sodiu pe solul din grădina ta. Insectele cărora nu le place și vor sta la distanță.

Dacă vreţi să ucideți melcii, puneţi-l chiar pe insecte. Aveți grijă să nu ajungeți cu el pe plante.

Dacă aveți mușuroaie de furnici în curte, umeziți-le cu apă și apoi presărați aproximativ două căni de bicarbonat de sodiu deasupra mușuroiului. Așteptați aproximativ o jumătate de oră și turnați și o cană de oțet pe movilă. Această combinație va ucide majoritatea furnicilor.

Când bicarbonatul de sodiu este mâncat de insecte, el eliberează bule de dioxid de carbon în sistemul lor, care vor ucide dăunătorii, potrivit Agromedia.ro.

4. Curăţarea vaselor de lut

Bicarbonatul de sodiu ajută şi la curăţarea vaselor de lut, mai ales că urmele sunt destul de greu de îndepărtat. Faceţi o pastă din praful de bicarbonat şi apă, trebuie să fie mai consistentă, nu foarte subţire.

Frecați soluția pe urmele de sare și lăsați-o timp de 20 de minute, apoi clătiți.

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial