Câştigă 3 sticle de vin de la Crama Marcea. Vezi ce trebuie să faci
April 2, 2021
5 trucuri pentru a adormi copiii. Ce spun experţii unei clinice de somn
April 3, 2021
Câştigă 3 sticle de vin de la Crama Marcea. Vezi ce trebuie să faci
April 2, 2021
5 trucuri pentru a adormi copiii. Ce spun experţii unei clinice de somn
April 3, 2021

Când expiră produsele cosmetice. Tu ştii să verifici?

produse

Femeile adoră produsele de make-up

Când expiră produsele cosmetice. Pentru majoritatea femeilor, make-up-ul este extrem de important şi esenţial. Unele femei nici nu ies din casă dacă nu se machiază câtuşi de puţin. Altele au o rutină extrem de simplă şi nu exagerează cu aplicarea produselor pe ten.

Fie că este vorba de o mascare, o trusă de machiaj, un ruj sau chiar o cremă de hidratare, produsele expiră la un moment dat. Şi nu are legătură cu termenul de valabilitate, care este diferit faţă de cel de producţie.

Citeşte şi: Giveaway de succes, în 5 paşi. Cum organizezi un concurs pe Instagram sau Facebook

Când expiră produsele cosmetice

La un moment dat, fiecare dintre noi am “ţinut” de un produs anume. Şi asta pentru că ne plăcea foarte mult, neţinând cont că poate expirase. Ei bine, nu e indicat să folosim produse care nu se mai află în termenul de valabilitate.

Mai mult decât atât, poate produce iritaţii destul grave, sau dacă ai un ten sensibil, se poate să dai de probleme mult mai grave.

Dacă vrei să afli când expiră un produs, poţi verifca foarte simplu, introducând un cod pe care îl ai pe etichetă.

Citeşte şi: Trucuri pentru păstrarea lalelelor. Ce poţi adăuga în apă ca să reziste mai mult timp

Termenul producției este diferit de cel de valabilitate

Toate produsele au scrise, sau ar trebui să aibă, termenul de valabilitate, unele expiră la şase luni de la deschidere, altele la un an sau chiar la doi. Cele care sunt făcute din ingrediente naturale expiră mai repede, în trei sau şase luni.

Dacă ai un produs mai vechi, acesta expiră în funcție de codul de pe etichetă, nu la 6, 12 sau 24 de luni de la deschidere.

Majoritatea expiră la aproximativ 36 de luni de la producție. Multe sunt vândute la preț redus cu câteva luni înainte de expirare. Dacă ştii că ai cumpărat produse la reducer, ar fi indicat să îi verifici şi perioada de producţie.

Ca să vă uşurăm această verificare, vă recomandăm să intraţi pe checkcosmetic.net sau checkfresh.com, introduceţi codul şi generaţi automat codul de valabilitate. Aşa, veţi şti cât mai este valabil produsul cosmetic.