Giveaway tablou “Harta Iubirii”
Giveaway tablou “Harta Iubirii”. Se oferă premii la 3 câştigători
July 21, 2021
Cremă cu iaurt şi pătrunjel
Cremă cu iaurt şi pătrunjel. Cum se prepară şi la ce ajută tenul
July 22, 2021

Ce se întâmplă în corp după moarte. Misterul a fost elucidat de oamenii de ştiinţă

Ce se întâmplă în corp după moarte

Oamenii de ştiinţă oferă câteva sugestii interesante

Multă lume se întreabă ce se întâmplă în corp după moarte. Ei bine, misterul a fost elucidat, parţial, de oamenii de ştiinţă. Aceştia oferă câteva sugestii interesante, dar şi terifiante în acelaşi timp, despre ce are loc în corpul nostru.

Ce se întâmplă în corp după moarte

Dispare senzația de foame

Majoritatea oamenilor, care îşi trăiesc ultimele zile din viață, viață își pierd pofta de mâncare. Specialiștii spun că asta se întâmplă pentru că energia corpului este distribuită către alte sarcini, care sunt literalmente vitale, cum ar fi bătăile inimii și respirația. Drept urmare, digestia încetează să mai fie o prioritate.

Creierul nu mai funcţionează la aceeaşi intensitate

Creierul, care este responsabil pentru buna funcționare a tuturor celorlalte sisteme, devine mai puțin activ în ultimele momente din viață. Asta pentru că, se concentrează pe semnalele chimice care ar putea să mențină corpul în viață pentru mai mult timp.

Vorbitul, auzul şi vederea dispar

În primul rând creierul decide că nu mai ai nevoie de capacitatea de a vorbi pentru a supraviețui, și atunci aceasta dispare. Ulterior, același lucru se va întâmpla și cu vederea. Ultimele simțuri care se pierd sunt auzul și atingerea.

Conștiința se pierde, iar creierul intră într-o stare de visare

Conexiunile dintre neuroni se rup, astfel încât ajung să își piardă conștiința. Dar stiința spune că înainte ca acest lucru să se întâmple, creierul intră într-o stare de visare. Adică au vise și viziuni cât încă mai au conștiință.

Se spune că îţi vizualizezi toată viaţa

Persoanele care s-au aflat în pragul morții și au revenit au spus că au văzut fie o luminiță la capătul unui tunel, fie că și-au văzut viața cum se desfășoară rapid din nou în fața ochilor.

Citeşte şi: Cancerul de sân. 7 semne pe care să le urmăreşti

Orele și minutele dinaintea morții

Pe măsură ce momentul decesului se apropie, se întâmplă des ca persoana respectivă să respire mai lent sau, din contră, să respire sacadat, zgomotos, pentru că simte că nu are destul aer. Sau se poate întâmpla să ia 1-2 guri de aer și apoi să facă o pauză lungă, să nu respire deloc câteva secunde. Aceste schimbări în ritmul de respirație sunt cauzate de reducerea fluxului sangvin.

Unii se pot îneca și încep să gâlgâie, deoarece secrețiile stagnează în gât și corpul nu mai are forța să le elimine.

Confuzia din ultimele clipe de viață poate duce la neliniște, mișcări necontrolate ale corpului. Este firesc, creierul încearcă să mențină funcțiile, cu toate puterile care i-au mai rămas, explică prof. Boughey.

Circulația sângelui este îngreunată, ceea ce înseamnă că inima bate mai rar, pielea devine palidă, capătă o nuanță cenușie, în special în zona picioarelor și a mâinilor. De asemenea, muribundul poate transpira abundent și ochii i se măresc, iar într-un final își pierde cunoștința, potrivit Csid.ro.

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial