Ce se întâmplă în corp după moarte
Ce se întâmplă în corp după moarte. Misterul a fost elucidat de oamenii de ştiinţă
July 21, 2021
Cicatricea de pe mâna stângă
Cicatricea de pe mâna stângă. Ce înseamnă, de fapt, semnul şi cum a apărut
July 22, 2021

Cremă cu iaurt şi pătrunjel. Cum se prepară şi la ce ajută tenul

Cremă cu iaurt şi pătrunjel

Cum se prepară crema şi la ce ajută tenul

Cremă cu iaurt şi pătrunjel. Pe piaţă există o mulţime de creme scumpe ce au în conţinut chimicale şi care promit multe lucruri, însă de cele mai multe ori acestea nu ofera rezultatele aşteptate. Mai jos vă prezentăm o cremă naturală, care conţine doar trei ingrediente naturale ieftine şi la îndemâna oricui.

Cremă cu iaurt şi pătrunjel

Ingredienteun pumn de frunze proaspete de pătrunjel, 3 linguri de iaurt țărănesc (nu pasteurizat), 2 lin­guri de oțet de mere.

Mod de preparare: – Spălați pătrunjelul, tăiați-i tijele și tocați frunzele pe un fund de lemn. – Vârâți pătrunjelul tocat în mixer și ameste­cați ușor. Adăugați oțetul de mere și amestecați iarăși. – Adăugați iaurtul și amestecați pentru a obține o cremă onctuoasă. – Puneți crema de pătrun­jel într-un bol, acoperiți-l cu o foiță de plastic sau celofan și păstrați-l la frigider până în clipa folosirii, potrivit formula-as.ro.

Mod de folosireaplicați crema pe față ca o mască și lăsați-o să ac­ționeze vreme de 15 minute. Apoi spă­lați-vă bine cu apă rece. Crema de pătrunjel poate fi conservată 24 de ore la frigider.

Citeşte şi: Tratamentul minune cu miere şi usturoi. Beneficiile uimitoare dacă îl iei pe stomacul gol

Beneficiile pătrunjelului pentru ten

Pătrunjelul este înzestrat cu calități vindecătoare de excepție. Acționează atât asupra organelor interne, cât și asupra pielii.

La fel ca ovăzul, reduce roșeața și calmează iritațiile pielii. În plus, curăță pielea de petele pigmentare și ajută la eliminarea cercurilor negre de sub ochi.

Un alt beneficiu important al pătrunjelului este că estompează ridurile și liniile de expresie.

Are efecte bune și pe tenul predispus la acnee și coșuri.

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C. Conține mai multă vitamina C decât lămâia.

Această vitamină ajută la sinteza colagenului și la vindecarea rănilor. Colagenul este o proteină care se găsește nu doar în piele, ci și în mușchi, oase și tendoane.

În pătrunjel se găsesc și alți nutrienți benefici pentru piele, precum vitamina A, vitamina E și vitamina K și beta-caroten.

Utilizările sale în cosmetica naturală datează de ceva vreme. Este folosit pentru pielea decolorată, pistrui, pete de bătrânețe, puncte negre, riduri și roșeața pielii.

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial