Supă cremă de legume
Supă cremă de legume, reţeta Andreei Marin. Ai nevoie de puţine ingrediente şi e gata în câteva minute
February 14, 2022
Cadou în luna iubirii
Cadou în luna iubirii. Îţi oferim un set de produse de la ACM Laboratoires Dermatologique
February 16, 2022

Cum poţi planta un ananas la tine acasă. Metoda este extrem se simplă

Cum poţi planta un ananas

Cum poţi planta un ananas la tine acasă

Cum poţi planta un ananas la tine acasă. Dacă preferi fructele exotice trebuie să ştii că le poţi “creşte” chiar în propriul tău apartament. Metoda de plantare e simplă și nu trebuie decât să cumperi un ananas pe care îl vei putea savura în întregime. Alege un ananas cu un mănunchi de frunze verzi cât mai bogat.

Citeşte şi: Beneficiile apei oxigenate. La ce te ajută şi de ce este bine să o ai în casă

Cum poţi planta un ananas la tine acasă

Primul pas atunci când cureți un ananas este să tai vârful, dar acesta nu trebuie aruncat pentru că poate deveni planta ta preferată din apartament. Pentru a putea fi plantat, mănunchiul de frunze trebuie tăiat împreună cu circa 1,5 cm din fruct, iar marginile fructului tăiat pot fi îndepărtate. O altă variantă este să răsucești vârful ananasului, iar acesta se va separa ușor de fruct.

Este important să nu lași pulpă de fruct la baza frunzelor, pentru că aceasta va putrezi și frunzele nu vor mai prinde rădăcini. În plus, e bine să rupi primele frunze de la baza mănunchiului înainte să treci la pasul următor, potrivit Lidl.ro.

Vârful înfrunzit al ananasului se pune într-un recipient cu apă, astfel încât baza să fie în permanență în apă. Planta are nevoie de lumină pentru a se dezvolta, dar nu o lăsa în niciun caz direct în soare.

Până vei vedea că se formează primele rădăcini vor trece circa 4 săptămâni, iar în maximum 2 luni rădăcinile formate ar trebui să fie suficient de mari pentru a planta ananasul. Nu uita să reumpli vasul, de fiecare dată când nivelul de apă scade și regulat poți schimba apa, dar ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei.

Planta poate fi mutată într-un ghiveci ce are orificii la bază, iar pământul poate fi amestecat cu nisip. După plantare ananasul se udă bine, iar apoi se va uda săptămânal, dar nu excesiv, lăsând pământul să se usuce la suprafață între udări. Pe timpul verii, ghiveciul poate fi scos afară, dar planta nu rezistă la îngheț, deci toamna va trebui adus înapoi în casă.

Scroll Up
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial